|tekstenstek   |wielrennen   |muziek   |indisch   |stukjes   |contact
De camera ziet,
de regie geeft door

Paulien met haar moeder
Foto: ANP

Dit stukje had moeten gaan over Marrit Leenstra.
Maar dit WK schaatsen was voor haar net een wedstrijd te veel. Zij schijnt na haar race op de vijf kilometer te hebben gehuild uit teleurstelling.
Ik weet niet of de camera dat heeft geregistreerd. Wel waren de tranen van Paulien van Deutekom uitgebreid in beeld. Tranen van blijdschap.

Nog meer tranen vloeiden er bij Boer zoekt vrouw. Deze aflevering was die van de keuzes. Twee boeren en een boerin hebben de knoop doorgehakt.
Niet eerder heb ik achter elkaar zo luid zoveel harten horen breken. Een boerenschuur boordevol emoties op tv. Geregistreerd door de camera, op de tv vertoond met toestemming van de hoofdrolspelers.

Terug naar het schaatsen.
De knipoog van Sven Kramer, het ongeloof op de gezichten van Shani Davis en Chad Hedrick, allemaal prachtig in beeld gebracht door de camera.

Ireen Wüst wordt opgevangen door haar coach
Foto: ANP

Ook de teleurstelling van Ireen Wüst na de eerste dag van het WK schaatsen. Want niet zij, maar Paulien staat op de eerste plaats.
De camera registreert de emotie van een sportvrouw die gaat voor de allerhoogste eer.
Ireen wordt opgevangen door haar coach, er is een camera bij. Ireen wordt getroost door haar familie, de camera ziet het.
Ik betrap mij erop dat ik dit alles eigenlijk niet wil zien. Dat ik mij op zulke momenten een gluurder voel.

[10 februari 2008]

Tekstenstek
tekstbureau voor tekst en webstek