|tekstenstek   |wielrennen   |muziek   |indisch   |stukjes   |contact
Swingend (op sokken) het jaar uit
'Mayhem', nieuwe cd van Imelda May


Mooi op tijd kwam 'Mayhem' uit, het nieuwe album van Imelda May. Daardoor sluit 2010 gelukkig in majeur af, want het is een dijk van een plaat! Luister maar naar het openingslied 'Pulling the rug'. Dat slaat nog eens in als een bom. Je hoort een vliegende start met plok-plok-plok van de staande bass en tsjing-tsjing-tsjing spelende drums die speels transformeren naar een robuuster kaboem-kaboem-kaboem, dat weer begeleid wordt door ritmisch klap-klap-klap van enkele handjes. Tegelijkertijd klinken de gitaren, eerst elektrisch, dan akoestisch en plots weer terug elektrisch met een adequate, rechtlijnige gitaarsolo. Heel netjes gedaan allemaal en behoorlijk swingend uitgevoerd. Hier zijn topmuzikanten bezig en allen werken zich uit de naad voor ene Imelda May. Waren de andere liedjes benedenmaats (dus niet!), dan nog is het album alleen al om het openingsnummer de moeite waard (zeer zeker!).

Die stem! Ze is 26, komt uit Ierland en treedt al meer dan tien jaar op. In Ierland is Imelda May een ster, hoe kan het ook anders met zo'n stem, uitstraling en schrijftalent voor liedjes. Maar in Nederland kent men haar nog niet zo goed. Dat gaat echt veranderen, want deze vrouw vol dynamiet kun je echt niet tegenhouden. Neus maar eens op www.imeldamay.com. Daar kun je luisteren naar liedjes en kijk naar clips. Je kunt er in de 'store' zelfs Imelda May sokken kopen!

De basis van haar muziek is rockabilly, de muziek van onze ouders. Het klinkt retro, maar niet zo consequent als Caro Emerald. Voor blues, stevige rock of een trieste ballad draait ze haar hand niet om. De band is geweldig, haar man is er gitarist. Jammer voor Jeff Beck die elke gelegenheid aangrijpt om in haar buurt te zijn. Muzikaal dan wel, we houden het netjes (maar kennen zijn reputatie). Op het laatste album van Jeff Beck zingt Imelda May trouwens een liedje. Dat bedoel ik dus. We houden het allemaal in de gaten.

Genoeg over Imelda May. Kom op zeg, luister zelf eens!

[31 december 2010]

Tekstenstek
tekstbureau voor tekst en webstek