|tekstenstek   |wielrennen   |muziek   |indisch   |stukjes   |contact
Wouter Muller op Pasar Malam Besar
Show met rap en viool

Wouter Muller in het Bintangtheater

Zaterdag 24 mei – Op de Pasar Malam Besar presenteerde Wouter Muller zijn nieuwe cd ‘Senang’. Het tijdstip van 12.00 uur was te vroeg voor menig concertbezoeker. Het Bintang-theater vertoonde dan ook een aantal lege plekken, als in het gebit van een oude Javaanse straatventer. Maar wie niet kwam had ongelijk.

Wouter Muller kwam naar het tentencomplex op het Haagse Malieveld met de muzikanten die ook op Senang zijn te horen. Dus ook met Maria Lilly Kakujay-Kleinmeijer, die met haar viool enkele liedjes op Senang een betoverende klank meegaf. Mirjam Smink, achtergrondzangeres van het eerste uur en Didier Declercq, rapper van het laatste uur, waren eveneens meegekomen.

Het werd een mooie show waarin de nieuwe cd bijna volledig werd uitgevoerd. Onder de muzikale leiding van alleskunner Bert Kuipers verliep het concert perfect. Twee ‘Balinese’ danseressen, de specialistes Aafke de Jong en Roxanne Spijkers, gaven twee liedjes naar gedichten van Han Resink extra glans.

Aafke de Jong en Roxanne Spijkers

Dat waren de momenten waarop Wouter Muller het dichtst bij zijn Indische roots kwam. Maar het optreden stond niet in het teken van zijn eigen wortels. Want het accent van zijn liedjes is aan het verschuiven naar een ieders roots: multiculturaliteit. In het nummer De toekomst is begonnen, een van de liedjes waarin de rappers los gingen, kwam dit het beste tot uitdrukking.

Verrassend was dat Muller de rapnummers uitvoerde. Op de nieuwe cd werden de rappartijen gezongen door Ron Spijkerman en Didier Declercq. Omdat eerstgenoemde er niet bij was, namen Bert Kuipers en Didier de partijen van Ron voor hun rekening. Dat pakte goed uit.

Didier Declercq en Wouter Muller

Na afloop van een gevarieerde voorstelling kon het publiek aan de ingang van de ‘concertzaal’ de nieuwe cd kopen. In de wandelgang mompelde een oude man , steunend op zijn wandelstok, iets over protestliedjes. Protestliedjes, een woord uit de zestiger jaren. Nu noemen wij dat gewoon maatschappijkritische liedjes. Het weerhield hem niet 'Senang' te kopen.

Samenstelling van de band:
Wouter Muller – zang en gitaar
Bert Kuipers – zang en toetsen
René Merbis – electrische gitaar
Maria Lilly Kakujay-Kleinmeijer
Nick de Vos – bas
Theun Supheert – drums
Mirjam Smink – zang
Didier Declercq – rap
Aafke de Jong – dans
Roxanne Spijkers – dans

De foto’s zijn gemaakt door Andrea de Jonge.
Nog meer foto’s van het optreden zijn hier te bekijken.

Tekstenstek
tekstbureau voor tekst en webstek