|tekstenstek   |wielrennen   |muziek   |indisch   |stukjes   |contact

Googles Nexus One

Googles mobieltje, de Nexus One

Google introduceert binnenkort de Nexus One, hun eigen mobieltje. Met aanraakbeeldscherm. Het hebbedingetje is natuurlijk niet gratis, maar Googles besturingssysteem Android wel. En een hele rataplan aan gratis software komt daarmee binnen bereik.

Is dit een daad van barmhartigheid? Welnee. Google wil namelijk geld verdienen aan de reclame die tijdens mobiele zoekopdrachten wordt getoond. Want met de komst van Google zijn wij allen verslaafd geraakt aan het zoeken op internet.

Een slimme zet is dat Google straks het apparaatje zelf online gaat verkopen. Elke simkaart past erin! Google gaat zo de concurrentie aan met de BlackBerry. Ook met de iPhone van Apple.

Appel. Op de groenteafdeling van mijn supermarkt staat een weegschaal met aanraakbeeldscherm. Vaak heb ik last van koude vingers. Als ik bijvoorbeeld sperziebonen op het beeldscherm aanraak gebeurt er niets.  Zelfs niet als ik mijn middelvinger gebruik. Zelf weet ik als beste dat ik zo een onbeholpen indruk maak: een man bij de groente die niet weet hoe de weegschaal werkt. Het vakje met de tekst “BON” geeft de meeste problemen. Meer dan eens heb ik iemand moeten verzoeken voor mij een plaketiketje te vragen. De weegschaal voelt mij niet goed aan.

De kaartjesautomaat van de NS heeft nog meer problemen met mijn lichaamstemperatuur.  Soms duurt het zo lang eer de machine op mijn aanraking reageert dat de procedure wordt afgebroken. Dan kun je helemaal opnieuw beginnen. Soms miste ik daardoor mijn trein. Gelukkig heb ik sinds 1 december die kaartjesautomaat niet meer nodig.

Aanraakschermen zijn niets voor mij. De Nexus One gaat dus aan mij voorbij. Net als de iPhone. Doe mij maar een BlackBerry, met toetsenbordje.

[7 januari 2010]

Tekstenstek
tekstbureau voor tekst en webstek